skip to Main Content

Op 26 en 27 oktober was iTZiT aanwezig in Toulouse (Frankrijk) om de resultaten te bespreken van ruim één jaar werken aan Neurostars. Dit binationale project heeft als doel om een medische toepassing te realiseren op basis van virtuele 3D representaties van menselijke hersenen.

 

Deze ‘virtuele hersenen’ bieden tal van waardevolle toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld bij het plannen van chirurgische ingrepen, overleg met patiënten en het trainen van medische studenten en specialisten in opleidingen. Naast tijdwinst kan met deze toepassing een betere participatie met de patiënt worden bereikt bij de diagnose en behandeling.

Inmiddels heeft het Neurostars projectteam een aantal technische hobbels genomen om grote gegevensbestanden uit de kliniek te kunnen omzetten tot 3D beeldmateriaal dat je met een pc kunt bekijken. Daardoor zijn geen kostbare beeldverwerkende ziekenhuissystemen meer nodig om de 3D weergaves van een patiëntenbrein te kunnen tonen. Het is een opstap naar het ontwikkelen van een intuïtieve gebruikersinterface, die komend voorjaar getest kan worden.

Het Neurostars-projectteam was te gast bij het Toulouse Neuro-Imaging Center, dat gehuisvest is bij het Universitair ziekenhuis Pierre-Paul Riquet.  Namens iTZiT waren Emiel Kok en Leo Jetten afgevaardigd. Wij kijken uit naar onze vervolgbijeenkomst in Utrecht bij het Universitair Medisch Centrum / Rudolf Magnus Instituut.

Back To Top
×Close search
Zoeken