skip to Main Content

Voor TU Delft bouwt iTZiT verschillende virtual labs. Hiermee kunnen studenten, ongeacht hun locatie op de wereld, dezelfde practica doen als in het fysieke laboratorium in Nederland.

De eerste virtual labs zijn gerealiseerd voor de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen en gericht op waterzuivering. Door de proeven en handelingen uit te voeren, wordt academische kennis overgedragen over onder meer zand- en nanofiltratie. De resultaten zijn weer beschikbaar voor docenten.

Voordeel is dat door de virtuele laboratoria een veel grotere groep de practica kan doen: in plaats van 300 studenten per jaar, is het aantal deelnemers onbegrensd. En zonder reistijd. Daarnaast kunnen gebruikers, in plaats van demo opstellingen, de proeven doen met digitale replica’s van installaties die ook in de dagelijkse praktijk door bedrijven worden gebruikt.

De virtual labs worden gebruikt in TU Delft’s Massive Open Online Courses, kortweg MOOCs, die worden aangeboden op www.edx.org – een online leeromgeving die inmiddels wereldwijd miljoenen gebruikers kent.

Meer weten over onze educatieve applicaties?

Wij geloven dat dit dé manier is om practicum te geven aan grote aantallen studenten die over de hele wereld verspreid zijn. Daarbij zijn we erg onder de indruk van de manier waarop iTZiT dit heeft gerealiseerd.

Jan-Paul Staalduinen, TU Delft – Project Manager Research & Virtual Labs

Back To Top
×Close search
Zoeken