skip to Main Content

iTZiT is ontstaan uit een internationaal hulpprogramma dat op gang kwam na de tsunami in Azië in 2004. Help International Phi Phi, kortweg: Hi Phi Phi. Met als motto: iedereen kan helpen. Ongeacht wie je bent of waar je bent.

Via een webportal werden in korte tijd 3600 vrijwilligers gemobiliseerd. Van backpackers tot politici en filmsterren. Samen met de lokale bevolking verzette iedereen enorm veel werk om het eiland een nieuwe toekomst te geven.

De website trok ruim 1 miljoen bezoekers per maand. Dagelijks was te zien wat er nodig was aan goederen, expertise en mensen. De resultaten werden door foto’s en films wereldwijd gedeeld zodat direct duidelijk werd wat er concreet gebeurde. Time Magazine onderscheidde het HiPhiPhi initiatief met de Asia’s Heroes Award.

Dit was meer dan alleen puim ruimen. Het was zorgen voor infrastructuur, medische voorzieningen en huizen. En bovenal: onze getroffen vrienden ondersteunen en slachtoffers herdenken. Zo werd een memorial garden gerealiseerd en ook nu, bijna 10 jaar na de ramp, krijgen kinderen die hun ouders verloren nog steeds financiële steun door de fondsen die tijdens het project zijn opgezet.

Bij terugkomst in Nederland startten wij iTZiT. Hierbij vormt onze HiPhiPhi-visie nog steeds de grondslag. Een belangrijk deel van onze omzet gaat naar goede doelen. Zo maken we jaarlijks films, betaald uit eigen middelen, om organisaties te helpen aandacht te vragen voor hun doel. Want visueel communiceren kan mensen mobiliseren en inspireren.

Time Asia Heroes Award

article time asia heroes award
Back To Top
×Close search
Zoeken