skip to Main Content

Kennis opdoen door een game te spelen, en tegelijkertijd de wetenschap een stapje verder helpen? Dat kan met Climate Pursuit, een evolutiespel waarbij iedereen leert over de effecten van klimaatveranderingen op populaties van dieren en planten. Overleef jij 100 honderd jaar ? Test het uit als koolmees, rat of paardenbloem.

Deze game bouwden wij in samenwerking met onderzoekers uit Wageningen. Het is gebaseerd op een idee van Marleen Cobben en gemaakt in samenwerking met het NIOO-KNAW en iTZiT, mede-gefinancierd door NWO-ALW.

Het spel is online te spelen en wordt ook gebruikt op scholen. De resultaten en keuzes die de spelers maken worden verzameld. Deze zijn namelijk weer van waarde voor onderzoek om wetenschappelijke modellen over evolutie te verbeteren. Kortom: iedereen wint!

Stijgende temperaturen, extremer weer en ook nog meer steden. Er is een hoop aan de hand in onze veranderende wereld. Probeer een eeuw te overleven door naar koelere gebieden in het noorden te trekken of via evolutie gunstige nieuwe eigenschappen te scoren.

Ga jij het redden? Ontdek het in Climate Pursuit en kies je favoriete soort. Ze hebben alledrie hun eigen trekjes en kansen. De rat doet het bijvoorbeeld extra goed in steden, terwijl de paardenbloem zich extra ver kan verspreiden met zijn zaden in de wind. Maar voor allemaal geldt: klimaatverandering maakt het je niet makkelijk…

Back To Top
×Close search
Zoeken