skip to Main Content

In Gouda gaat de Rabobank een nieuw regionaal hoofdkantoor bouwen. Als locatie is gekozen voor de Spoorzone, een gebied dat volop in ontwikkeling is. De twee kilometer lange Spoorzone vormt de verbindende schakel tussen het stationsgebied en het historisch stadscentrum van Gouda.

Het nieuwe kantoor van Rabobank Gouwestreek is een ontwerp van Dura Vermeer en Kraaijvanger Architects, en voldoet aan de certificering BREEAM Excellent. Het wordt daarmee een van de duurzaamste gebouwen in Gouda.

iTZiT maakte hergebruik van het BIM model voor meerdere doeleinden. Zo werd een animatiefilm gemaakt over het ontwerp, de bijzondere kenmerken van het gebouw, en de energiebesparende technieken.

Inmiddels zijn ook prototypes beschikbaar voor de interactieve (touch) versie van het gebouw, en een virtual reality tour. Hiermee kunnen geïnteresseerden nu al virtueel rondwandelen in het complex, en medewerkers kunnen zelf ervaren hoe hun nieuwe werkplek er straks uit komt te zien. Daarnaast bieden deze toepassingen opties voor calamiteiten en andere vormen van training.

Lees meer over Nieuwbouw Spoorzone

Back To Top
×Close search
Zoeken