skip to Main Content
VOORLICHTING & EDUCATIE
FEITELIJK. INFORMATIEF. LEERZAAM.

Uitleggen waarom u graag wilt dat iemands iets doet. Dat lukt het beste door uw oproep of boodschap te brengen met feitelijke informatie die toegankelijk is voor iedereen. Maak het concreet.

Als we bijvoorbeeld mensen bewust willen maken dat oude apparaten niet weggegooid mogen worden kan dit door helder uit te leggen wat er gebeurt nadat je iets hebt ingeleverd. Hoe gaat het in zijn werk? Hoe winnen we grondstoffen terug?  

Zo kan iemand beter zijn eigen afweging maken om een bijdrage te leveren. Wij maken hiervoor films die afwisselend en informatief zijn. Niet belerend, maar leren door kennis te delen.

Recycle je TV!

In Nederland belandt jaarlijks 35 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en lampen (e-waste) in de vuilnisbak. Zonde, want daar zitten grondstoffen in die juist prima herbruikbaar zijn. Tot wel 90%.

Door je oude televisie in te leveren help je mee. Er zitten waardevolle materialen in, zoals edelmetalen. Maar ook kwik, dat schadelijk is. Door recycling komt dit niet terecht in het milieu. 

Wecycle organiseert in Nederland deze inzameling en verwerking. iTZiT maakte verschillende voorlichtingsfilms.

Het brein begrijpen

Het brein van mensen met ernstige psychiatrische ziekten is anders dan dat van mensen zonder ernstige psychiatrische ziekten. Echter, tot op heden weten we niet waarom. Hersenonderzoek is nodig om de onderliggende neurobiologische oorzaken van deze ziekten te begrijpen. Helaas wordt dit belemmerd door een groot tekort aan menselijk hersenweefsel. Het NHB-Psy project wil hier verandering in brengen.  

iTZiT maakte verschillende films die worden ingezet voor voorlichting aan patiënten- en familieverenigingen en klinieken. 

Weekend van de Wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap bezochten duizenden bezoekers – van jong tot oud – het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen.

Samen met wetenschappers het bijzondere van onze natuur ontdekken. Door zien, ruiken, en vooral ook: doen. Wat kunnen we van de natuur leren? iTZiT maakte een muzikaal verslag.

NIOO in 3D

Tijdens het Weekend van de Wetenschap werd ook het NIOO in 3D gepresenteerd. Een interactieve wereld waarin bezoekers alle informatie over het gebouw en instituut zelf eenvoudig kunnen verkennen. Inclusief real time data over energie opwekking. Deze korte video impressie laat zien hoe leuk het wordt gebruikt. De applicatie hangt in de entree zodat iedereen bij binnenkomst al kan leren over het onderzoek en het instituut.

De iTZiT Visualizer is een interactieve 3D applicatie om uw informatie echt uniek te laten zien. Iedereen kan eenvoudig zelf ontdekken wat u doet, en wat dat bijzonder maakt.

Darwin Dialogen

Compilatie van bezoeken van leden van De Jonge Akademie en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) aan middelbare scholen in het kader van het Darwinjaar.

Duo’s van wetenschappers presenteerden de gevolgen van de evolutietheorie voor hun zeer verschillende vakgebieden. De avonden werden georganiseerd op meerdere scholen en werden druk bezocht door leerlingen, ouders en leerkrachten.

Met onder meer Jan Osse, Ron Fouchier en Eveline Crone. Ze delen hun visie op evolutie in onze taal, de natuur, ons lichaam en de virussen die komen en gaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken