skip to Main Content
SIMULATIE & TRAINING
VIRTUELE REALITEIT

 

Leren door het zelf te doen. Machines in gang zetten, installaties starten en beheren, en de gevolgen zien van je acties. Door ervaring en training onthouden we meer en beter hoe iets werkt.

Virtuele simulators zijn trainingstools voor industrie, bouw, wetenschap, technologie en educatie. Die niet zomaar iets tonen, maar de werkelijke werking realistisch en in 3D laten ervaren. Ideaal voor effectieve kennisoverdracht en tegelijkertijd herbruikbaar voor sales doeleinden. Ons team werkt samen met uw specialisten om alle expertise optimaal te laten terugkomen in de simulaties en trainingen.

TOEPASSING EN KENMERKEN

trainen van diverse doelgroepen: leerlingen, studenten en professionals
eenvoudig herbruikbaar voor verkoop doeleinden
toonbaar op tablet, smartphone, laptop en desktop
van der velden marine systems boss

SHIP SIMULATOR

In samenwerking met Van der Velden Marine Systems en Damen Marine Components ontwikkelde iTZiT een complete maritieme simulator.  Naast selectie van verschillende type schepen, zoals container-, binnenvaartschepen en offshore vessels, is het mogelijk om configuraties te vergelijken, en te zien welke opties het beste presteren, bijvoorbeeld qua brandstofverbruik, Zelfs weersomstandigheden, als windkracht en golfhoogte, zijn instelbaar. De simulator biedt een volledige 3D weergave en is via touch bewegingen te bedienen, zodat gebruikers alles in 360 graden kunnen zien.

De toepassing wordt wereldwijd ingezet voor sales en marketing, maar vormt straks ook de basis voor training, manuals en een volledige interactieve product catalogus.

PROCESS TRAINING

Om de werking van een nieuwe testinstallatie voor waterzuivering te tonen, ontwikkelde iTZiT een interactieve, virtuele pilot plant. Gebruikers kunnen stromingen aan- en uitzetten, onderdelen openen en ook video’s zien die extra informatie geven over detailprocessen.

De applicatie wordt gebruikt door South West Water, dat 1,6 miljoen inwoners van Zuid-West Engeland van schoon drinkwater voorziet.

VIRTUAL LABS

In opdracht van TU Delft bouwt iTZiT verschillende virtual labs. Hiermee kunnen studenten, ongeacht hun locatie op de wereld, dezelfde practica doen als in het fysieke laboratorium in Nederland. Door de proeven en handelingen uit te voeren, wordt academische kennis overgedragen over onder meer zand- en nanofiltratie. De resultaten zijn weer beschikbaar voor docenten.

In plaats van 300 studenten per jaar, is het aantal deelnemers nu onbegrensd. Daarnaast kunnen gebruikers, in plaats van demo opstellingen, de proeven doen met digitale replica’s van installaties die ook in de dagelijkse praktijk door bedrijven worden gebruikt.

Jan-Paul Staalduinen, TU Delft – Project Manager Research & Virtual Labs:

Wij geloven dat dit dé manier is om practicum te geven aan grote aantallen studenten die over de hele wereld verspreid zijn. Daarbij zijn we erg onder de indruk van de manier waarop iTZiT dit heeft gerealiseerd.”

Back To Top
×Close search
Zoeken