skip to Main Content
KENNIS GAMES
SPELEND LEREN

Games bieden nieuwe mogelijkheden om uw kennis en informatie over te dragen aan de huidige generatie die visueel is ingesteld, minder leest, graag actief bezig is en computert. Betrokkenheid, motivatie en kennisoverdracht worden verbeterd. Zo onthoudt iedereen uw informatie langer en beter.

+0%
informatie onthouden
+0%
feiten begrijpen
+0%
vaardigheden leren
SPELEN VOOR DE WETENSCHAP

Kennis opdoen door een game te spelen, en tegelijkertijd de wetenschap helpen? Dat kan met Climate Pursuit, een evolutiespel waarbij iedereen leert over de effecten van klimaatveranderingen op populaties van dieren en planten.
Lees meer

LEREN IN HET BEZOEKERSCENTRUM

iTZiT maakte een interactieve kennisomgeving over de Wisent, de Europese Bison, waarmee bezoekers van een Nationaal Park alles kunnen leren over deze bijzondere diersoort. Van historie en stamboom tot voeding en gedrag.
Lees meer

WIE REIZEN MET ONS MEE?

Voor bezoekers van SummerLabb, onderdeel van de Wereld Havendagen, in Rotterdam maakten we een game. Hierin leren ze welke impact exoten hebben op de Nederlandse natuur. Duizenden mensen kwamen langs en speelden mee en leerden tegelijkertijd.

Jaarlijks reizen allerlei dieren en planten uit andere delen van de wereld mee met schepen, containers en mensen. Welke exoten brengen schade toe, en welke zijn juist nuttig? Onderzoekers van Nederlands Instituut voor Ecologie deelden zo hun kennis met iedereen. Deze game werd later doorontwikkeld in een uitgebreidere versie: Exotengame 2.

Exoten Game Havendagen
Exoten Game Havendagen
Exoten Game Havendagen
Exoten Game Console
Exoten Game
Back To Top
×Close search
Zoeken