skip to Main Content
INTERACTIEVE GEBOUWEN
DEEL KENNIS DOOR VIRTUELE TOURS & LIVE DATA

Met interactieve 3D visualisaties kan iedereen zelf ontdekken wat uw gebouw bijzonder maakt, maar ook: wat u  er exact doet. Hiermee onderscheidt u bijvoorbeeld uw ontwerp van concurrenten tijdens aanbestedingen. Potentiële kopers en gebruikers krijgen een duidelijk beeld: van indeling en duurzame voorzieningen tot en met de inval van zonlicht. Na de bouw is de toepassing inzetbaar voor virtuele tours, als wegwijzer en voor safety trainingen. Daarnaast bieden we mogelijkheden voor monitoring en beheer door integratie van realtime data.

TOEPASSINGEN

Doelgroepen informeren over gebouw en unieke kenmerken
Virtuele rondleidingen voor kennisoverdracht
Beheer & onderhoud door integratie realtime data

KENMERKEN

Uitbreidbaar met virtual reality tours
Met 360 graden views, videos, animaties & foto galleries
Voor tablet, smartphones, laptops, desktops & touchscreens
Hergebruik AutoCad en BIM designs: rijker & gebruiksvriendelijk
PROJECT: NIOO IN 3D
itzit 3d gebouw

Het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen is een bijzonder complex dat volledig duurzaam is gebouwd. Het werd onderscheiden met de Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur. Het NIOO maakt deel uit van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

iTZiT maakte een interactieve kennisapplicatie voor bezoekers. Gebruikers kunnen via een touchscreen het NIOO volledig in 3D en tot in de kleinste details ontdekken. Van bezoeken aan de labs en kassen tot uitkijken op het dak.

Deze interactieve visualisatie werd gelanceerd tijdens het Weekend van de Wetenschap.

REALTIME DATA

iTZiT voegde realtime data uit sensoren toe aan de NIOO 3D wereld. Hierdoor wordt de actuele opbrengst van energie systemen zichtbaar. Hoeveel leveren de zonnepanelen op? En wat kunnen we met die energie doen? Deze informatie is ook van waarde voor beheer en onderhoud, bijv. om het historisch verloop van de energie opbrengst te controleren.

NIOO in 3D
NIOO in 3D
NIOO in 3D
NIOO in 3DNIOO in 3D
INTERACTIEVE WOONWIJK

Als een in een wijk waar nieuwe woningen komen, eerst volop wordt gesloopt en nog niet alle voorzieningen er zijn, kan dit een belemmering vormen voor potentieel kopers. Daarom maakte iTZiT een interactieve versie. Lees meer >

STAKEHOLDER COMMUNICATIE

Om medewerkers, klanten en omwonenden te informeren over de nieuwbouw van Rabobank Gouwestreek, maakte iTZiT een animatiefilm. Daarnaast werden prototypes ontwikkeld voor een interactieve touch versie en virtual reality tour. Lees meer >

Back To Top
×Close search
Zoeken