skip to Main Content
DOCUMENTAIRES
MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID DELEN

Met documentaires en reportages neemt u kijkers mee naar een initiatief dat u omarmt. Zo maakt u duidelijk waarom het van belang is. Voor u en de organisatie, maar vooral voor de mensen van het initiatief zelf.

U krijgt niet alleen een mooie film die goodwill en sympathie oplevert. Het project zelf krijgt hiermee een instrument om zichtbaar te maken aan de buitenwereld waarom steun nodig is. En hoe ook anderen eraan kunnen bijdragen. Dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen echt zichtbaar maken.

Verloren Kinderen

In deze internationale iTZiT documentaire ontmoeten we Jonathan. Verstoten door familie vanwege zijn syndroom van Down, leeft hij samen met zijn moeder in een container in Tirana, Albanië. Ondanks alle tegenslagen blijft zijn moeder op zoek naar kansen om zijn ontwikkeling te stimuleren en bestaan te laten accepteren.

De reportage ‘Lost Children’ leidde de afgelopen jaren tot een brede discussie over hoe het land omgaat met kinderen met een beperking. Jonathan en zijn moeder werden uitgenodigd door diverse TV-programma’s om hun persoonlijke verhaal te vertellen, en te pleiten voor meer acceptatie.

Houtbay Music

Deze jongens hebben dromen. En met recht: wat een bijzonder talent. Ze spelen van Pachelbel tot Bach, en hun hart gaat uit naar Vivaldi.

In de sloppenwijken van de stad staan ze met recht vol trots. Want hun muziek is van en voor iedereen.

Het Houtbay Music Project bestaat sinds 2003 en helpt ruim 100 kinderen in de townships. Ze leren viool, cello, bas, maar ook praktische kennis die hen helpt bij hun verdere leven.

Houtbay in Nederland

De reportage die we maakten over het Houtbay Music project werd internationaal opgemerkt.

De kinderen werden uitgenodigd door Andre Rieu om deel te nemen aan zijn internationale tournee. Ook traden ze op in Nederland tijdens de Vrijthof concertreeks.

Met ruim 2 miljoen televisie kijkers en de zeer enthousiaste reacties van het publiek is dit een teken van waardering die zij en wij nooit zullen vergeten. Dit zijn ambassadeurs voor alle kinderen die kansen zoeken.

Back To Top
×Close search
Zoeken