skip to Main Content

Studenten van Helicon MBO Velp gaan vanaf 2 november als eersten in Nederland aan de slag met de Leeromgeving Invasieve Exoten (LINVEXO). Een unieke combinatie van educatie, wetenschap, natuurbeheer en game technologie. De kennisomgeving werd ontwikkeld door iTZiT, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Radboud Universiteit, NEC-E, adviesbureau Beleef & Weet, PWN Drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in Noord-Holland en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW).

In de Leeromgeving Invasieve Exoten kunnen studenten MBO Groen en middelbare scholieren in een virtuele 3D-omgeving kennismaken met invasieve exoten. Dat zijn uitheemse planten- en diersoorten die door toedoen van de mens in de Nederlandse natuur terecht zijn gekomen. De interactieve leeromgeving kan gebruikt worden bij klassikaal onderwijs maar ook bij groepsonderwijs en individuele leertrajecten.

iTZiT ontwikkelde de realistische 3D-leeromgeving en verrijkte deze met video’s, illustraties en achtergrondinformatie. “Tijdens de testfase bleek al hoe impactvol deze innovatieve onderwijstool is bij het overbrengen en verwerken van kennis,” zegt Annerie Rutenfrans van Beleef & Weet.

Foto: Annerie Rutenfrans

Back To Top
×Close search
Zoeken