skip to Main Content

PERSBERICHT

Gouda, 19 september 2016

Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV gaat samenwerken met Nederlandse 3D-visualisatie specialist iTZiT in de promotie van de innovatieve Nereda® technologie voor het zuiveren van afvalwater.

iTZiT biedt een innovatieve oplossing die monitoring en ondersteuning van Nereda zuiveringsinstallaties mogelijk maakt. Door het bouwen van een op maat gemaakte 3D-omgeving van elke installatie, die is aangesloten op de ondersteunende systemen, zijn live beelden te ontsluiten van de installatie, van kritische apparatuur en van key performance indicatoren. De applicatie levert directe en intelligente hulp in 3D aan de exploitanten en aan andere gebruikersgroepen. Het resultaat is een interactieve virtuele plant met toegang tot alle belangrijke informatie over het Nereda zuiveringsproces. Met deze innovatieve visualisatie technologie, kan Royal HaskoningDHV haar klanten en partners een uniek instrument voor een betere procesondersteuning bieden.

“Nereda partner zijn, betekent voor ons een nieuwe stap in de ambitie om onze deskundigheid op het gebied van 3D-visualisatie uit te breiden in de richting van operationele toepassingen. We verheugen ons erop om ons bij de innovatieve, wereldwijde Nereda Community aan te sluiten en kijken ernaar uit om samen nieuwe en slimmere oplossingen voor de behandeling van afvalwater te creëren “, zegt Pieter Spohr, CEO van iTZiT.

“De innovatieve aanpak van iTZiT past perfect in onze wereldwijde Nereda gemeenschap. Ik kan niet wachten om onze Nereda-installaties gevisualiseerd in een virtuele 3D-omgeving te bekijken. Het is de volgende grote stap in asset management,” zegt René Noppeney, Global Director Water Products & Innovation bij Royal HaskoningDHV.


Dit is een gezamenlijk persbericht van iTZiT and Royal HaskoningDHV.

Voor meer informatie:

Suzette Schreuder, Press Officer Royal HaskoningDHV, +31 88 3482026 / +31 6 29098238

Ralph Toll, Chief Marketing & Business Development iTZiT, +31 182 678 806 / + 31 6 51034338

iTZiT is marktleider op het gebied van intelligente en interactieve 3D-visualisaties. Wij brengen kennis, expertise en producten tot leven in zeer nauwkeurige visuele toepassingen, door combinatie van 3D-technologie, live data, media en simulaties. iTZiT visualisaties worden ook internationaal ingezet voor high-end training via virtual en augmented reality.

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk, internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau sinds 1881. Onze ruim 6.000 professionals leveren diensten op het gebied van energie, gebouwen, industrie, infrastructuur, luchtvaart, maritiem, mijnbouw, stedelijk en landelijk gebied, transport en water in meer dan 150 landen.

Nereda is een succesvolle Nederlandse duurzame zuiveringstechnologie, waar internationaal veel vraag naar is. Nereda zuivert afvalwater met bacteriën (aeroob korrelslib) die snel bezinken. De installaties zijn goedkoper dan de traditionele en tot vier keer kleiner. Bovendien verbruiken ze tot de helft minder energie en zijn er nauwelijks chemicaliën nodig. De technologie werd ontwikkeld door de TU Delft en Royal HaskoningDHV in samenwerking met de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en enkele Nederlandse waterschappen.

Nereda website: www.royalhaskoningdhv.com/nereda

ondertekening Royal HaskoningDHV en iTZiT

René Noppeney (Director Water Products & Innovation at Royal HaskoningDHV), Ralph Toll (Chief Marketing & Business Development iTZiT), Véronique Rénard (Account Manager Nereda) and Emiel Kok (CTO iTZiT) tekenen de overeenkomst

Tailored 3D visualization Nereda® plant, delivering direct and intelligent assistance.

Foto: Tailored 3D visualizsation Nereda® plant, delivering direct and intelligent assistance.

Back To Top
×Close search
Zoeken