skip to Main Content

In april 2017 realiseerde drinkwaterbedrijf PWN, samen met aannemer LMR Drilling, een wereldprimeur met de aanleg van een nieuwe waterleiding onder het Marsdiep, tussen Den Helder en Texel. De nieuwe leiding ligt op een diepte van 85 meter en is 4.600 meter lang. Op deze diepte en over deze afstand is er in de wereld nog nooit eerder een waterleiding aangelegd. Met de aanleg is de levering van drinkwater op Texel ook in de toekomst zeker gesteld. Na jarenlange voorbereiding werd in maart een start gemaakt met de definitieve realisatie vanaf het terrein van de Koninklijke Marine.

iTZiT had de opdracht om dit bijzonder staaltje engineering, tot en met de succesvolle voltooiing, vast te leggen op film. Hiermee kon PWN alle stakeholders laten zien wat er concreet gebeurde en welke mensen er aan dit project meewerkten. Voorafgaand aan de start maakten we ook een animatie en een infographic, om in stappen uit te leggen met welke innovatie technologie deze megaprestatie zou worden gerealiseerd.

Wij kijken terug op een mooie opdracht, en feliciteren namens het hele team PWN en LMR Drilling met het bereiken van deze wereldprimeur!

Deze iTZiT producties werden door PWN, naast communicatie via de eigen site en social media, ook benut om nieuwszenders te voorzien van beeldmateriaal.

Back To Top
×Close search
Zoeken