skip to Main Content

Met het doorzagen van een tak van de Amerikaanse Vogelkers, een invasieve exoot die al geruime tijd in Nederland voorkomt, werd de Interactieve leeromgeving Invasieve Exoten (Linvexo) officieel gelanceerd op De Helicon MBO in Velp. De tak werd door Louise Vet (directeur NIOO) en Joke Couperus (CEO PWN) vastgehouden en doorgezaagd door Jenneke Leferink verbonden aan de NVWA. Studenten van de Helicon MBO Velp gaan als eerste aan de slag met Linvexo. Deze unieke combinatie van educatie, wetenschap, natuurbeheer en game technologie werd ontwikkeld door iTZIT in opdracht van de NVWA.

In de Leeromgeving Invasieve Exoten kunnen studenten MBO Groen en middelbare scholieren in een virtuele 3D-omgeving kennismaken met invasieve exoten. Dat zijn uitheemse planten- en diersoorten die door toedoen van de mens in de Nederlandse natuur terecht zijn gekomen. De interactieve leeromgeving kan gebruikt worden bij klassikaal onderwijs maar ook bij groepsonderwijs en individuele leertrajecten.

De studenten zijn enthousiast en vinden vooral de visuele presentatie van de exoten indrukwekkend. “Het is niet alleen erg leerzaam, maar ook gewoon leuk om te doen”, aldus een van de studenten. Inmiddels is er ook belangstelling vanuit middelbare scholen en komen er verzoeken uit het buitenland om deze leeromgeving in te zetten.

Back To Top
×Close search
Zoeken