skip to Main Content

POSITIEVE DINGEN DOEN

Goede Doelen
Goede Doelen
Goede Doelen
Goede Doelen
Goede Doelen
Goede Doelen

Jikeleza

Jikeleza Dance helpt jongeren in de armste wijken van Hout Bay, Zuid-Afrika. Door middel van dans en muziek ontdekken ze hun unieke talenten. Dit kan levens veranderen.

Het project werkt met kwetsbare kinderen, die opgroeien met armoede, verwaarlozing en misbruik. iTZiT maakte deze reportage met medewerking van Amerika’s hip-hop legende Toni Blackman om het belang van Jikeleza onder de aandacht te brengen en hen een concreet middel te geven om zichzelf te profileren voor donaties. Ook uw steun is welkom.

Lavender Hill

Lavender Hill is ontstaan door de Zuid-Afrikaanse apartheidswetten. ‘District 6’, waar de mensen oorspronkelijk woonden, werd uitgeroepen tot blank gebied en iedereen werd gedwongen verplaatst naar deze droge, troosteloze vlakte ver buiten Kaapstad.

Hier bepalen rivaliserende drugsbendes het straatbeeld. De Hillwood school ligt in het midden van de strijd. Veel kinderen zijn vermoord op het schoolterrein. Ondanks deze harde realiteit, blijft schooldirecteur Rachel Claessen zich inzetten om de jeugd een betere toekomst te geven.

Steelband Project

In het hartje van Kaapstad spraken we met David Wickham. Hij leert jongeren spelen op de steelpan. De instrumenten worden gebruikt voor 20 bands in de hele Westkaap regio.

De meeste jongeren die hier les krijgen hadden thuis te maken met armoede, drugs en geweld. Ze zijn weggelopen en leven op straat.

In het opvangcentrum krijgen ze eten, een veilige slaapplek en een opleiding. Door mee te doen in de band krijgen ze applaus en het gevoel echt iets te kunnen bereiken.

Back To Top
×Close search
Zoeken