skip to Main Content

LINVEXO is een interactieve, digitale leeromgeving over invasieve dieren en planten. Leerlingen krijgen hiermee in korte tijd een beeld van de verspreiding, impact en bestrijding van zogeheten ‘invasieve exoten’ die schade kunnen toebrengen aan de natuur. Van de halsbandparkiet tot het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje.

Door middel van interactieve animaties, korte teksten, foto’s en videos leer je ongewenste soorten te herkennen, maar ook hoe ze  hier terecht zijn gekomen. Vervolgens wordt je uitgedaagd om de opgedane kennis te testen door het beantwoorden van een aantal vragen.

De leermodule ontwikkelden wij samen met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, biologen, wetenschappers en docenten. Het zal als eerste worden geïntroduceerd aan studenten die een mbo groen opleiding volgen, maar kan ook gebruikt worden door andere onderwijsinstellingen, zoals bovenbouw havo en vwo.

LINVEXO is een initiatief van de NVWA in samenwerking met NIOO-KNAW, PWN, iTZiT, Radboud Universiteit, NEC-E en adviesbureau Beleef & Weet.

Back To Top
×Close search
Zoeken